SFS:s Hörfälttävlan i Skövde 30/9 2018.
22 deltagare och max två bilder var. Jury Arslan Tursic, illustratör från Skövde

1. Maj Arvidsson “Fågelbad”
Jag vill egentligen inte riktigt tycka om detta verk, mestadels på grund av fotopapperskvalitén samt att det finns viss digital grynighet i de mörka tonerna. Men, kompositionen, fördelningen av objekt i förgrund mellanplan och bakgrund, skärpan kring blickfånget och narrativet i bilden är alldeles för bra för att låta petitesser så som digitala artefakter hindra en nominering från min sida
2. Maj Arvidsson “Beröring”
För objektivitetens skull har jag under bedömningen inte velat se varken namn eller klubb innan jag väljer vilka som skall få min nominering. Döm av min förvåning när samma fotograf dyker upp. Mycket intressant motiv och representation av svensk skog. Bra användning av negativa ytor och tydlig komposition. Fotografen har ett bra öga för bildsnitt bevisligen

11. Göran Lyman “Blå cykel”
Bra komposition och väl placerat objekt. Saknar dock kontrast. Allt är jämngrått och saknar blickfång.

Oplacerade:
Daniel Lindström “Mossigt”
Daniel Lindström “L’amour est bleu”
Göran Lyman “Myrstack”
Maud Sjöstedt “Ferdinand”
Maud Sjöstedt “Mellan regnskurarna”