Klass C Digital Kollektion

Jury: Stig Karlsson

Samma som i klass A fast digitalt

  1. Daniel Lindström – Tegelsten

En värdig vinnare som skapar både djup i kollektion och samverkan mellan bilderna för att skapa sitt uttryck. Balansen mellan ytterbilderna med sin avvägda skalning gör att kollektionen inte bara blir en serie bilder utan en fungerade triptyk. Mycket väl utfört!

7. Sara Ahlin – Tornet

Stark 2:a bild som väl kunde placerat sig individuellt. Plus för svartvitt, saknar distinktion i bilderna. Två bilder som kompletterar varandra väl, saknar den 3:e.

14. Maj Arvidsson – Topp

Bra tänkt och svåra vinklar men håller inte hela vägen i och med 3:e bilden som inte hänger med och skapar enhet. Ett torn till hade gett en bättre placering.

Klass D Digital Enstaka

2. Sara Ahlin – Ringar på vattnet

Väl genomförd bild med många plus. Speglingen som i sig ger djupet och rymden och utnyttjandet av motiv i vattenspeglingen skapar en fin djupkänsla åt 3D-hållet. Även här ger valet av svartvitt en bonus åt bilden eftersom det förstärker känslan av gråväder trots att solen visar sig. Väl fångat.

7. Daniel Lindström -Pentagon av cirklar

Bra öga för detaljer, stark komposition, öppnar upp för reflektioner. Bilden kunnat vinna på att nätet och bakgrunden varit lika balanserat i centrum.

8. Peter Brolin – Skyskrapan i skogen

Intressant bild som behöver och samverkar bra med kontexten. Väl utnyttjat format och bra teknik.

9. Daniel Lindström – Sara

Ett finstämt porträtt med rätt val av teknik för ljuset. Betraktaren kan vila i motivet och få tid för egna reflektioner.

13. Maud Sjöstedt – Ormbunkspöl

En mycket intressant bild men som saknar lite distinktion och där förgrund och bakgrund konkurrerar med varandra lite för mycket. Plus för en bra idé.

15. Sara Ahlin – Spaning

Väl funnet motiv av fotografen, svår bild att lösa p.g.a avstånd m.m. Trots detta värd en “placering”.

Och Tidaholms FK vann lagtävlingen på 82 poäng före Vara FK som hade 76 poäng