21 inlämnade bidrag och Jury var Arslan Tursic, illustratör från Skövde

4. Maj Arvidsson “Förgängelse”
Fotografen har mycket bra öga för bildkomposition och berättar även en intressant historia. Bildskärpa och färgerna är mycket tilltalande för ögat. Bra användning av komplementfärger och analog färgskala. Problemet med dessa verk är att de är gryniga. Det förstör helhetsintrycket.

Plats 6-10: Fotografen ha ett öga och förmåga för hantverket. Bilderna har potential och upprätthåller en hög bildlig kvalité

6. Maud Sjöstedt “Calluna”
Bra motiv och komposition men dålig kvalité på fotona. Det förstör helhetenNr 11-15: Här finns det en del kvar att lära även om mycket fungerar. Fotografen saknar framförallt en tanke med en serie. Ibland uppfattas det som om man inte har tagit hänsyn till att riktning och diagonaler helst skall få vidare från bild till bild. Utan man har snarare tänkt motiv. Motiv skall inte vara det som driver en bild. Det är komposition, kombinationen mättade och omättade färger, färgtemperatur och kontrast som skapar intresse. Motivet förgyller bara ett bra utförande.

NR 15 Daniel Lindström “Drygt hundra”

Oplacerad
Göran Lyman “Trähus”